Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu omologul său lituanian. Situația din domeniul energetic, printre subiectele abordate
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu omologul său lituanian. Situația din domeniul energetic, printre subiectele abordate

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu omologul său lituanian, Ingrida Šimonytė, care se află într-o vizită în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, accentul a fost pus pe situația din domeniul energetic și de securitate din regiune, se arată într-un comunicat emis de Guvern. 

„Am făcut un schimb de opinii despre războiul din Ucraina și despre cum bombardamentele rusești afectează direct și cetățenii țării noastre. Am analizat situația din domeniul energetic și am menționat încă o data că țara noastră trebuie să identifice cât mai multe surse alternative de gaze naturale. Or, Lituania are un terminal pentru gaze naturale lichefiate (LNG) și ne dorim să putem beneficia de suportul părții lituaniene pentru a putea transporta gazele lichefiate”, a declarat Natalia Gavrilița.

Oficialii celor două state au discutat despre comitetul de asociere care va avea loc în februarie 2023, dar și despre procesul de evaluare al îndeplinirii angajamentelor pe care și le-a asumat țara noastră pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. În acest sens, prim-ministra Lituaniei a reconfirmat faptul că Lituania sprijină Republica Moldova în demersul ei de integrare europeană, dar și în combaterea crizelor cu care se confruntă.

Precizăm că prim-ministra Lituaniei a avut o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: