Natalia Gavrilița a depus o nouă declarație de avere. Și a indicat casa în care locuiește (DOC)
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița a depus o nouă declarație de avere. Și a indicat casa în care locuiește (DOC)

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a depus o nouă declarație de avere și interese personale, în cadrul căreia a indicat că locuiește în casa părinților săi. Documentul a fost publicat pe 22 august. Anterior, ZdG a ajuns la concluzia că șefa Guvernului locuiește într-o casă din centrul Chișinăului, care nu figurează în declarația sa de avere.

În noua declarație de avere, Gavrilița a indicat că locuiește într-o casă care aparține părinților. De asemenea, în document a fost indicat faptul că familia Gavrilița deține un apartament cu suprafața de 52,1 metri pătrați, estimat la 275,7 mii de lei, precum și un autoturism Lexus din 2009, al cărui valoare este de €17 mii.

Veniturile familiei Gavrilița pentru anul trecut au constituit circa 785 mii de lei. Cea mai mare parte din bani — 23,3 mii de lire sterline (circa 564,6 mii de lei) a constituit salariul Nataliei Gavrilița în cadrul Fondului Global de Inovații. Alți 110,9 mii de lei au fost obținuți de Gavrilița de la Fundația Konrad Adenauer. De asemenea, șefa Executivului a obținut 4,05 lire sterline (circa 97 de lei) dobândă de la un depozit bancar. Soțul premierului a obținut 110,1 mii de lei, salariu de la Cancelaria de Stat.

Pe conturile bancare ale prim-ministrului sunt 46 495 mii de lei. Încă 11,5 mii de lire sterline (278,5 mii de lei) — pe un cont de depozit.

Anterior, publicația Ziarul de Gardă a publicat o investigație în care se arată că Natalia Gavrilița locuiește într-o casă cu două etaje din centrul Chișinăului, împreună cu familia sa. Purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului a explicat că locuința nu aparține Nataliei Gavrilița, ci părinților ei, iar legea nu prevede clar cum se acționează corect într-o asemenea situație.

La rândul său, șefa Guvernului a confirmat că, din 2019, după revenirea în Republica Moldova de la Londra, locuiește în casa părinților săi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: