Natalia Gavrilița a discutat cu moldovenii stabiliți în Germania. Ce le-a spus 
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița a discutat cu moldovenii stabiliți în Germania. Ce le-a spus 

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit, la Berlin, cu moldovenii stabiliți în Germania. Discuțiile au vizat provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului din Ucraina și acțiunile întreprinse de Guvern pentru atenuarea impactului acestuia asupra dezvoltării Republicii Moldova.

„Deși acum trebuie să gestionăm o criză majoră – cea a refugiaților ucraineni, iar anterior am fost loviți și de alte crize, nu uităm să facem reforme acasă pentru a deveni mai competitivi și a aduce oamenii înapoi, în Republica Moldova”, a spus Gavrilița.

De asemenea, prim-ministra a menționat că Republica Moldova a fost scoasă din izolare, în ceea ce privește politica externă: „Partenerii noștri ne sunt alături și asta se simte prin toate ajutoarele care vin în Republica Moldova și prin finanțarea sporită acordată țării noastre”.

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița a vorbit despre acțiunile întreprinse pentru a asigura condiții decente cetățenilor din diaspora, menționând semnarea, la Berlin, a declarației privind recunoașterea reciprocă de Republica Moldova și Germania a permiselor de conducere.

„Totodată, se lucrează la ieftinirea serviciilor consulare și posibilitatea de transmitere a documentelor prin platforma MDelivery”, relatează reprezentanții Guvernului.

De menționat că premierul Natalia Gavrilița, în perioada 4 – 7 aprilie curent, se află într-o vizită oficială la Berlin.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: