Natalia Gavrilița ar putea candida la funcția de primar al Chișinăului
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița ar putea candida la funcția de primar al Chișinăului

Fosta prim-ministră Natalia Gavriliță susține că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a analizat cine sunt potențialii candidați din partidul lor la funcția de primar al Chișinăului, care va participa la alegerile locale din acest an. În același timp, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Gavrilița a anunțat că ea tot se află printre aceste persoane. 

„-Asta o discutăm împreună cu colegii. Noi avem mai multe persoane care ar fi potrivite pentru exercita această funcție. Am discutat cu colegii despre mai multe candidaturi.

-Inclusiv și candidatura dumnevoastră?

-Da.”

Amintim că în septembrie 2022, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu și deputatul PAS Lilian Carp – sunt potențiali candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar al Chișinăului.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție. Anunțul a fost făcut pe 10 februarie în cadrul unor declarații în fața jurnaliștilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: