Natalia Gavrilița: E greu în așa momente să feliciți Ucraina în timp ce orașele ei sunt atacate cu rachete
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița: E greu în așa momente să feliciți Ucraina în timp ce orașele ei sunt atacate cu rachete

Premierul Natalia Gavrilița, înainte de ședința Guvernului, a venit cu un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Oficialul moldovean a spus că e greu în așa momente să feliciți statul ucrainean. „Nu îmi imaginez cum e să treci printr-o așa o sărbătoare în timp ce orașele sunt atacate cu rachete”, a precizat Gavrilița. 

„Azi se împlinesc 6 luni de când țara noastră vecină, Ucraina, este victima unui război violent care duce zilnic la pierderi de vieți omenești, distrugeri enorme și costuri catastrofale pentru milioane de familii din Ucraina”, a pus premierul moldovean.

Gavrilița a menționat că pentru țara noastră, acest război aduce cheltuieli și riscuri enorme.

„Oamenii noștri aud sunetele bombelor, adăpostesc refugiați, privesc zilnic la știri imaginile războiului și urmăresc alături de întreaga umanitate cum au loc lupte și bombardamente în statul nostru vecin”, a adăugat prim-ministra, menționând că autoritățile sunt vigilente în continuare și fac tot posibilul să asigure securitatea țării.

Prim-ministra a mai spus că „e greu în așa momente să feliciți Ucraina”. „Pentru că nu îmi imaginez cum e să treci printr-o așa o sărbătoare în timp ce orașele sunt atacate cu rachete. Cred că unica felicitare acceptabilă este urarea de pace. Le dorim vecinilor noștri ucraineni ca acest calvar să se termine și să revină cât mai curând la viața pașnică”, a conchis oficialul moldovean.

De menționat că în fiecare an, pe 24 august, poporul ucrainean celebrează Ziua Independenței. Totodată, anul acesta, pe 24 august, se împlinesc șase luni de la începutul războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: