Natalia Gavrilița pleacă, din nou, la Bruxelles într-o vizită oficială
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița pleacă, din nou, la Bruxelles într-o vizită oficială

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Potrivit unui comunicat al Guvernului din data de 29 noiembrie, prim-ministrul moldovean va avea mai multe întrevederi de nivel înalt.

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul Republicii Moldova se va întâlni cu premierii Ucrainei și Georgiei, Denis Șmihal și, respectiv, Irakli Garibașvili, în așa-numitul format „Trio asociat al prim-miniștrilor”. În cadrul evenimentului vor fi discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de parteneriat între state, promovarea dialogului cu UE și realizarea unor noi obiective pe parcursul european al țărilor.

Cei trei premieri se vor întâlni cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Ulterior vor avea o întrevedere comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, dar și o discuție cu președintele Parlamentului European, David M. Sassoli.

Ultima vizită la Bruxelles a premierului moldovean a avut loc în perioada 27-28 octombrie. Aceasta a coprezidat Consiliul de asociere UE-Republica Moldova, alături de de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate. Șefa Guvernului a fost însoțită de viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Nicu Popescu; ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: