(FOTO) Natalia Gavrilița, întrevedere cu Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului. Ce subiecte au fost discutate
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Natalia Gavrilița, întrevedere cu Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului. Ce subiecte au fost discutate

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi, 8 decembrie, o întrevedere cu Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Turk. Cei doi oficiali au discutat despre progresele obținute de Republica Moldova în promovarea drepturilor omului.

Șefa Executivului a mulțumit Înaltului Comisar pentru expertiza și sprijinul oferit în procesul de implementare a mecanismelor ONU privind protecția drepturilor omului, menționând că Republica Moldova acordă o atenție sporită acestui domeniu.

„În ciuda provocărilor cu care ne confruntăm – criza energetică și cea a refugiaților, situația de securitate îngrijorătoare din regiune – autoritățile sunt angajate plenar în procesul de reformă a justiției, combaterea corupției și a spălării banilor, alinierea legislației la standardele europene, precum și îmbunătățirea sistemului de protecție a drepturilor omului”, a menționat Natalia Gavrilița.

De asemenea, Natalia Gavrilița s-a referit la Programele elaborate de Guvern pentru susținerea persoanelor vulnerabile și a păturilor sociale care au avut de suferit în urma crizelor economice și  energetice. Șefa Executivului s-a referit și la documentele aprobate în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, promovării drepturilor copiilor și a egalității de gen, combaterii violenței.

Anul curent, Republica Moldova a ratificat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Un prim raport de implementare a documentului a fost aprobat  în cadrul primei ședințe din acest an a Consiliului Național pentru Drepturile Omului (CNDO), prezidat de prim-ministra Gavrilița.

În cadrul discuțiilor, a fost trasată necesitatea prevenirii unor acțiuni care atentează la drepturile omului în regiunea transnistreană, fiind analizată posibilitatea de implicare a Oficiului Înaltului Comisar al ONU (ONCHR) în dialog cu Tiraspolul.

Înaltul  Comisar al ONU, Volker Turk, a apreciat acțiunile Guvernului în domeniul protecției drepturilor omului și a mulțumit din partea întregii comunități internaționale pentru eforturile depuse în gestionarea crizei refugiaților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: