Natalia Gavrilița, la început de an școlar: „Vom face tot posibilul ca procesul educațional să se desfășoare cu prezență fizică”
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița, la început de an școlar: „Vom face tot posibilul ca procesul educațional să se desfășoare cu prezență fizică”

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj de felicitare pentru copii, elevi și părinți, la început de an școlar. Șefa Guvernului le-a urat un an școlar cu multe cunoștințe și realizări. Gavrilița a menționat că Guvernul face tot ce este posibil pentru ca procesul educațional în acest nou școlar an să se desfășoare cu prezență fizică.

„Felicitări tuturor celor care încep un an o școlar, elevilor, profesorilor și părinților. Ne dorim să avem un an școlar cu multe cunoștințe, multe realizări pentru copii, cu educație de calitate cu prezență fizică. Vom face tot ce este posibil pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Poziția prim-ministrei a fost susținută și de ministrul Educației, Anatolie Topală. „Obiectiv nostru este desfășurarea procesului educațional cu prezență fizică și ne vom strădui să îl realizăm”, a declarat Anatolie Topală.

Precizăm că Guvernul a anunțat la începutul lunii august un plan care conține măsuri în vederea reducerii și atenuării impactului în caz de limitare a furnizării gazelor naturale. Potrivit documentului, lecțiile online, lucrul de la distanță sau reducerea temperaturii până la 19 grade Celsius în încăperile publice ar putea deveni o realitate în noul sezon de încălzire, dacă Gazprom va sista livrările de gaz către Moldova. Proiectul a stârnit mai multe critici în spațiul online.

Ulterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a dat asigurări că măsura vizează strict acele instituții de învățământ care nu au o altă alternativă de încălzire decât gazele naturale. Mai mult, potrivit lui Spînu, în septembrie și octombrie, toți copiii veni la școală cu prezență fizică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: