Natalia Gavrilița rămâne în funcția de premier, dau asigurări Maia Sandu și Igor Grosu
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița rămâne în funcția de premier, dau asigurări Maia Sandu și Igor Grosu

Șefa statului Maia Sandu declară că Natalia Gavrilița rămâne premier și are libertatea să schimbe miniștri. Președinta a mai spus că informațiile despre demisia ei „circulă din prima zi a acestui Guvern, lansate de tovarăși, care nu au cu ce se ocupa”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Parlamentului Igor Grosu, a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova că este doar un zvon, iar premierul are toată susținerea colegilor. Cu toate acestea, el a menționat că orice guvern sau orice membru al guvernului trebuie să înțeleagă că poate să vină ziua remanierii.

E lecția pe care am învățat-o atunci când eu am lucrat în guvern. Nimic nu e veșnic. Oamenii aceștia au activat și continuă să activeze în niște condiții extremale. Să gestionezi câteva crize care vin una după alta sau se suprapun, să încerci în același timp să faci și niște reforme – e complicat. Presiunea e enormă pe membrii guvernului, chiar mai mare decât pe deputații în Parlament. O spun pentru că am activat și în Guvern, și în Legislativ”, a precizat Grosu.

El consideră că  sunt oameni care sunt potriviți în situații de criză și sunt care sunt buni pentru situații mai calme.

Noi ținem la oamenii care muncesc, care au muncit. Nu suntem în situația să ne răsfățăm în oameni. Mereu o să-i ținem aproape. Despre alte remanieri: Mereu este loc de mai bine. Dacă și va fi luată o decizie sau alta, va fi una politică. Periodic evaluăm activitatea miniștrilor, a șefilor de agenții”, a continuat șeful Legislativului.

Precizăm că guvernul condus de prim-ministra Natalia Gavrilița a marcat, recent, un an de activitate. Timp de un an, din Guvernul Gavrilița au plecat trei miniștri. Este vorba de fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care a invocat „motive personale” și fostul ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost revocat din funcție și ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu și-a anunțat recent demisia, fără a spune care este motivul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: