„Națiunea suferă, iar cineva câștigă”. Un deputat a comparat prețul legumelor cumpărate angro cu cele din magazine
Full Article 2 minutes read

„Națiunea suferă, iar cineva câștigă”. Un deputat a comparat prețul legumelor cumpărate angro cu cele din magazine

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), deputatul Alexandr Slusari, a publicat sâmbătă, 28 martie, prețurile la legumele vândute angro și cele din magazine. Acesta a reiterat poziția formațiunii pe care o reprezintă ca, în perioada stării de urgență, adaosul comercial cumulativ la tot lanțul valoric pentru cartofi, morcovi, sfeclă roșie, ceapă și varză să fie plafonat la 15 la sută.

Deputatul a prezentat care sunt prețurile la legume cerute în supermarketuri și cât de mult diferă acestea de prețurile producătorilor.

Cartofi

-prețuri angro de import după devamare – 5,5-6 lei/ kg

-prețuri la supermarketuri – 12-14 lei/kg

Ceapă

– prețul angro de la furnizori – 4,5-5 lei/kg

– prețuri la supermarketuri – 18-20 de lei/kg

Varză, roada veche

– prețul angro de la furnizori – 3,5-4 lei/kg.

– prețul la supermarketuri – 7-8 lei/kg.

Morcov

– intermediarii cer deja de la furnizori micșorarea prețurilor pănă la 2-3 lei/kg

– prețuri la supermarketuri – 7-8 lei/kg

„Națiunea întreagă suferă în urma crizei pandemice și social-economice, iar cineva câștigă supravenituri de la vânzarea celor mai importante produse agroalimentare”, a comentat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Amintim că, pe 23 martie, deputații din PPDA au solicitat guvernului plafonarea adaosului comercial la legume din setul de borș, care sunt cele mai solicitate de pensionari. Un demers în acest sens a fost expediat către guvern și către Comisia pentru situații excepționale.

Precizăm că, pe 18 martie, președintele Igor Dodon a anunțat că guvernul ar putea fi nevoit să recurgă la plafornarea prețurilor la anumite produse de primă necesitate. Totodată, acesta a avertizat agenții economici care majorează prețurile nejustificat că vor fi penalizați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: