„Ne-am angajat să ajutăm Moldova”. Maia Sandu și Ana Revenco au discutat cu Antony J. Blinken, șeful diplomației SUA
Full Article 3 minutes read

„Ne-am angajat să ajutăm Moldova”. Maia Sandu și Ana Revenco au discutat cu Antony J. Blinken, șeful diplomației SUA

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere, la Conferința de Securitate de la München, cu Antony J. Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii. Discuțiile dintre cei doi au vizat mai multe subiecte importante printre care și provocările de securitate.

Din imaginile publicate, Maia Sandu a fost însoțită la discuții de către ambasadorul Moldovei în Germania, Aureliu Ciocoi și de către ministrul de Interne Ana Revenco.

Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi și întreaga regiune dar și despre eforturile depuse de către autoritățile de la Chișinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei și asigurarea securității cetățenilor noștri”, a spus președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului mulțumit Statelor Unite pentru asistența cuprinzătoare pe care o primim. „Suntem recunoscători poporului american pentru contribuția consecventă la dezvoltarea democrației, a instituțiilor publice și pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienți economic și energetic, dar și mai performanți în domeniul securității”, a punctat președinta Maia Sandu.

La rândul său, Blinken a menționat că a discutat cu Maia Sandu despre reformele planificate și întărirea rezilienței politice și economice: „Ne-am angajat să ajutăm Moldova în a face față impactului sever pe care îl are războiul Rusiei împotriva Ucrainei”.

Amintim că o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu președinta Maia Sandu, participă la Conferința de Securitate de la München, în perioada 17-19 februarie. În cadrul evenimentului internațional din Germania, agenda șefei statului prevede întrevederi cu lideri de state și guverne, înalți oficiali europeni, dar și cu unii șefi de organizații internaționale.

Cea de-a 59-a reuniune a forumului va oferi o platformă de discuții, la nivel înalt, privind cele mai mari provocări ale politicii externe și de securitate din această perioadă. Totodată, la aproape un an de la agresiunea brutală a Rusiei în Ucraina se va discuta despre angajamentul politic al comunității mondiale față de ordinea internațională bazată pe reguli.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: