„Ne-am antrenat la Ghidighici”. Campionul mondial la canoe Serghei Tarnovschi, despre drumul spre victorie
Full Article 2 minutes read

„Ne-am antrenat la Ghidighici”. Campionul mondial la canoe Serghei Tarnovschi, despre drumul spre victorie

Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi, care a obținut medalia de aur la canoe simplu pe distanța de 5000 m la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Halifax, a revenit în Moldova.  Într-o conferință de presă din 11 august, el și antrenorul său Nicolai Juravschi au vorbit despre modul în care sportivul s-a pregătit de competiție, despre cum Maia Sandu i-a scris mesaje de felicitare și de ce statul nu trebuie să uite de sportivi.

Campion mondial de 8 ori la caiac și canotaj, președintele Comitetului Național Olimpic Nicolai Juravschi, care este și antrenorul lui Tarnovschi, a spus că federația trebuie să lucreze încă mult la echipamentul tehnic și componenta psihologică a sportivilor.

„Suntem o țară care aproape că nu are piste de canotaj, dar pentru acest Mondial ne-am pregătit pe ape unde nu sunt condiții. Ne-am antrenat pe Ghidighici. Aici mai avem de muncit, pentru că este imposibil să lupți cu țări mari și puternice, „monștri” în acest sport, fără a avea condiții bune pentru antrenamentul sportivilor”, a spus Juravschi.

„Ne-am antrenat la Ghidighici”. Campionul mondial la canoe Serghei Tarnovschi, despre drumul spre victorie

Денис Дерменжи / NewsMaker.md

Sportivul spune că cursa s-a dovedit a fi încordată și la linia de sosire, așa cum spunea el, îl aștepta „demontarea”.

A deveni campion mondial la o distanță de 5 kilometri este foarte dificil, crede Tarnovschi. Răspunzând la întrebarea lui NM despre planurile de viitor, sportivul a spus că intenționează să-și „depășească” antrenorul la medalii și să obțină rezultate la alte distanțe. Prin urmare, Tarnovschi intenționează să se pregătească suplimentar pentru viitorul Campionat European.

Vorbind despre premii și premii de la stat, sportivul a remarcat că acestea sunt de obicei oferite la sfârșitul anului, dar a adăugat că a primit un mesaj de felicitare de la președintele Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: