„Ne vei lipsi mereu”. Jurnalistul și astrologul Sergiu Sumca s-a stins din viață
Full Article 2 minutes read

„Ne vei lipsi mereu”. Jurnalistul și astrologul Sergiu Sumca s-a stins din viață

Redactorul, scenaristul, criticul, jurnalistul și astrologul Sergiu Sumca a decedat pe 21 ianuarie, la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de colegii de breaslă.

„Adio, Sergiu Sumcă. Drum lin în lumină, dragul și neprețuitul meu prieten. Eu și familia mea te vom iubi și ne vei lipsi mereu”, a scris jurnalista Liliana Popușoi.

În mesajul de condoleanțe, Gutiera Prodan a amintit și despre decesul Larisei Filipschi, spunând că împreună cu Sergiu Sumcă au „ars” pentru dezvoltarea Televiziunii Naționale.

Au plecat în altă dimensiune, la un an diferență, doua personalități din jurnalsm, doi prieteni care au „ars” pentru dezvoltarea Televiziunii Naționale. Larisa Filipschi și Sergiu Sumcă. Au fost doi creatori minunați! Să le fie veșnică amintirea...”, a adăugat ea.

Dumnezeu să-l ierte! Un om-fenomen, un jurnalist cu etică și multă demnitate… Dumnezeu să-l ierte și condoleante familiei… Regret profund…”, este mesajul transmis de șeful Direcției generale asistență medicală și socială din Capitală, Boris Gîlca.

Sergiu Sumcă s-a născut la 14 noiembrie 1946. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1959. Primul pas în jurnalism l-a făcut la 6 iunie 1966, când a fost angajat la Radioul Naţional, unde a lucrat timp de mai mulţi ani, apoi a activat în calitate de redactor în cadrul Televiziunii Naţionale. În calitate de scenarist a colaborat cu studioul „Telefilm-Chişinău”. A îmbrăţişat un hobby, care s-a transformat cu timpul în cea de-a doua profesie a lui. A absolvit filiala Academiei de Științe Astrologice de la Chişinău, obţinînd diploma de astrolog calificat.

Un alt hobby al său a fost călătoriile, reuşind să le transforme pe unele dintre ele în reportaje irepetabile, spre exemplu din călătoria în India a realizat reportajul foto „India, flori şi oameni” cu circa 70 de imagini.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: