Neconformități depistate în 17 unități de alimentație publică. Ce au stabilit angajații ANSA și ANSP 
Full Article 1 minutes read

Neconformități depistate în 17 unități de alimentație publică. Ce au stabilit angajații ANSA și ANSP 

Începând cu 15 iunie, au fost supuse controlului 95 de unități de alimentație publică, în contextul relaxării măsurilor de restricție. În rezultat, în 17 cazuri au fost depistate neconformități, informează Ministerul Sănătății. Controalele au fost efectuate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională Transport Auto.

Printre încălcări depistate se numără nerealizarea termometriei, lipsa echipamentelor de protecție, admiterea aglomerațiilor, deservirea persoanelor fără măști de protecție și plasarea soluțiilor dezinfectante în locuri neaccesibile.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 492 de agenți economici, iar în 70 de cazuri au fost depistate încălcări. În rezultat, a fost sistată activitatea a 16 frizerii, 7 farmacii, 4 instituții medicale private și 5 unități care prestează activități de comerț.

Totodată, au fost supuse controlului 77 de piețe agro-alimentare, celelalte care activează la moment, urmează a fi inspectate. Începând cu 15 iunie, au fost supuse controlului, gările din municipiul Chișinău, zona de sud și de nord a Republicii Moldova.

Ministerul Sănătății face apel către agenții economici să respecte măsurile impuse de către autorități, pentru siguranța cetățenilor și prevenirea răspândirea infecției COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: