Nicu Popescu a discutat cu președintele Republicii Azerbaidjan: i-a adresat invitația Maiei Sandu de a veni în R. Moldova
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu a discutat cu președintele Republicii Azerbaidjan: i-a adresat invitația Maiei Sandu de a veni în R. Moldova

Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, în cadrul vizitei la Baku, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Potrivit ministrului moldovean, s-a ajuns la înțelegerea de a dezvolta și aprofunda cooperarea deja existentă dintre țări. Totodată, Popescu a adresat șefului statului azer invitația din partea Maiei Sandu de a efectua o vizită în Republica Moldova.

Popescu declară că împreună cu președintele Republicii Azerbaidjan au constatat că de la stabilirea relațiilor diplomatice acum 30 de ani, Republica Moldova și Azerbaidjan „au dezvoltat relații politice excelente, și-au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional și au cooperat coordonat în cadru regional și multilateral”.

Totodată, ministrul spune că s-a ajuns la înțelegerea de a aprofunda cooperarea existentă dintre țări.

„Ne-am propus să dezvoltăm și aprofundăm cooperarea deja existentă, pledând pentru dezvoltarea interacțiunilor în noi domenii de conlucrare, cu accent pe cooperarea economică, perspectivele unei cooperări mai intense în domeniul energiei, atragerii investițiilor, sporirea numărului de turiști și proiecte comune în agricultură”, declară Popescu.

La fel, potrivit lui, un subiect important al discuțiilor l-a constituit avansarea dialogului politic la nivel înalt. „În acest context, i-am adresat șefului statului azer invitația din partea doamnei președinte Maia Sandu de a efectua o vizită în Republica Moldova, ultima întrevedere a liderilor țărilor noastre a fost în luna decembrie anul trecut la Bruxelles cu prilejul participării la Summit-ul Parteneriatului Estic”, comunică Popescu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: