Nicu Popescu, mesaj de condoleanțe familiei fostului premier al Japoniei: „Suntem profund îndoliați”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu, mesaj de condoleanțe familiei fostului premier al Japoniei: „Suntem profund îndoliați”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei fostului premier al Japoniei, Abe Shinzo, împușcat pe 8 iulie, în timpul unui eveniment politic.

Suntem profund îndoliați pentru pierderea tragică a fostului prim-ministru al Japoniei Abe Shinzo. Calitățile sale de lider al națiunii și realizările vor rămâne pentru toți japonezii un testament al personalității sale. Prietenia cu care a tratat Moldova va fi păstrată în memoria noastră.”, se arată în mesajul lui Popescu.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs electoral în oraşul Nara din vestul țării.

Glonțul care l-a ucis pe fostul lider japonez Shinzo Abe a intrat „suficient de adânc încât să-i ajungă la inimă”, au declarat vineri medicii de la Universitatea Medicală Nara, într-o conferință de presă.

Medicii nu au putut opri sângerarea, au adăugat oficialii medicali.

Principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat vineri campania în vederea alegerilor legislative de duminică, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat.

Premierul Fumio Kishida a plecat din prefectura Yamagata (nord) pentru a reveni la Tokyo, iar guvernul său a creat o celulă de criză, toţi membrii cabinetului fiind rugaţi să se reunească în capitala ţării.

Lideri din întreaga lume au venit cu reacții la incident, arătându-se „șocați și întristați”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: