Nicu Popescu pleacă la Oslo: Este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de externe moldovean
Full Article 50 second read

Nicu Popescu pleacă la Oslo: Este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de externe moldovean

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează o vizită de lucru la Oslo, Norvegia, în perioada 5 – 6 septembrie. Oficialul precizează că este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de externe moldovean în capitala Norvegiei.

Agenda de lucru a ministrului moldovean cuprinde consultări cu ministra afacerilor externe norvegiană Anniken Huitfeldt, precum și întrevederi de lucru cu ministrul petrolului și energiei, Terje Aasland și reprezentanți ai companiilor private norvegiene din domeniul energiei.

„Vom discuta despre modalitățile de intensificare a cooperării bilaterale, situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, inclusiv impactul acestuia asupra țării noastre, eforturile autorităților privind diversificarea surselor de energie”, a scris Popescu, pe Telegram.

Ministrul a precizat că se va discuta și agenda de reforme a Republicii Moldova în parcursul de aderare la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: