Nicu Popescu s-a întâlnit cu Dmitri Kozak: „Un subiect aparte l-a constituit conflictul transnistrean”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu s-a întâlnit cu Dmitri Kozak: „Un subiect aparte l-a constituit conflictul transnistrean”

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut, pe 16 noiembrie, o întrevedere cu Dmitri Kozak, șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse.

Potrivit unui mesaj publicat de Nicu Popescu pe pagina sa oficială de Facebook, a discutat cu Dmitri Kozak despre o serie de subiecte de interes comun de pe agenda relațiilor moldo-ruse. Printre acestea se numără semnarea recentă a contractului de livrare a gazelor naturale rusești către Republica Moldova, eliminarea barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc cum ar fi taxele de import aplicate față de unele categorii de produse.

Oficialii au abordat și subiectul privind situația din Transnistria.

„Un subiect aparte în discuția cu domnul Kozak l-a constituit conflictul transnistrean, am reconfirmat poziția țării noastre privind desfășurarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele recunoscute la nivel internațional. Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dar și evacuarea și distrugerea munițiilor din depozitul militar de la Cobasna”, a menționat Popescu.

Amintim că, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o împreună cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, Nicu Popescu, la fel, a subliniat că Republica Moldova insistă asupra retragerii trupelor ruse din stânga Nistrului.

Este prima vizită oficială în Rusia a lui Nicu Popescu, după învestirea în funcția de ministru de Externe în cadrul Guvernului Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: