Nicu Popescu va conduce delegația Moldovei la sesiunea Comitetului de miniștri al Consiliului Europei
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu va conduce delegația Moldovei la sesiunea Comitetului de miniștri al Consiliului Europei

Vicepremierul Nicu Popescu va conduce delegația Republicii Moldova în cadrul celei de-a 132-a sesiuni a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. Șefii diplomațiilor din cele 46 de state membre se vor reuni la Venaria Reale, Torino, pe data de 20 mai sub președinția italiană a Comitetului de miniștri.

„Aceasta va fi o oportunitate de a totaliza realizările președinției italiene și în general, de a face schimb de opinii la nivel ministerial cu referire la domeniile majore de interes ale Consiliului Europei și la situația politică și de securitate actuală”, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit sursei, participarea ministrului Nicu Popescu la reuniunea menționată are loc într-un moment de criză de securitate în Europa.

„În vederea promovării agendei bilaterale și de integrare europeană a țării noastre, ministrul de externe Nicu Popescu va desfășura în marja reuniunii un șir de întrevederi cu miniștrii de externe ai Austriei, Estoniei, Danemarcei, Lituaniei, Marea Britaniei, Maltei, Elveției, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Italiei, Norvegiei, Serbiei și Spaniei”

Menționăm că Comitetul de Miniştri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre statele membre ale Consiliului Europei. Preşedinţia Comitetului este asigurată, prin rotaţie, pe o durată de şase luni, schimbându-se cu fiecare sesiune potrivit ordinii alfabetului englez al statelor membre. Din anul 2004 sesiunile ministeriale au loc o singură dată pe an.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: