Nikol Pașinean a demisionat din funcția de prim-ministru al Armeniei, pentru ca parlamentul să fie dizolvat
Full Article 1 minutes read

Nikol Pașinean a demisionat din funcția de prim-ministru al Armeniei, pentru ca parlamentul să fie dizolvat

Premierul Armeniei Nikol Pașinean a demisionat. Anunțul a fost făcut în cadrul unei adresări online pe pagina sa de Facebook, difuzată pe 25 aprilie. Demisia lui Pașinean a fost acceptată de către președintele Armeniei, informează RIA Novosti.

Demisia lui Pașinean nu a constituit o surpriză – politicianul și-a anunțat intenția de a demisiona încă la sfîrșitul lui martie.

„Voi demisiona nu ca să plec, dar ca să se poată desfășura alegeri parlamentare anticipate”, a argumentat premierul armean atunci.

Politcianul trebuie să demisioneze pentru ca parlamentul să poată fi dizolvat în vederea desfășurării scrutinului anticipat pe 20 iunie. Pașinean va asigura interimatul funcției.

Politicianul a precizat că plănuiește să participe la alegeri. Acesta va candida la funcția de șef al guvernului din partea partidului „Acordul civic”. Prim-ministrul va fi desemnat de majoritatea parlamentară.

Desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate a fost decisă ca urmare a unei crize politice din Armenia. Aceasta s-a acutizat în urma acordului semnat între Moscova, Erevan și Baku privind încetarea acțiunilor militare în Nogornîi Karabah. Nikol Pașinean a fost acuzat de către opoziția parlamentară de capitulare, iar în capitala Armeniei au demarat proteste.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: