Nikolaev, din nou atacat. Primar: probabil cel mai puternic bombardament de la începutul războiului
Full Article 2 minutes read

Nikolaev, din nou atacat. Primar: probabil cel mai puternic bombardament de la începutul războiului

Autoritățile din Ucraina declară că în noaptea de 31 iulie, trupele ruse au bombardat regiunile Dnepropetrovsk, Harkov, Lugansk, Donețk. Iar regiunea Nikolaev a suferit un atac masiv, „probabil cel mai puternic din aceste cinci luni”, a menționat primarul orașului Alexandr Senkevici. 

La moment continuă bombardarea regiunii Sumî. Atacul a început la 5 dimineața. Potrivit autorităților ucrainene, se înregistrează mai multe incendii.

În orașul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk, în urma bombardamentului, o persoană a fost rănită. Totodată, au fost avariate 22 de case, 7 clădiri supraetajate, mai mult instituții din oraș, o școală și o grădiniță. La fel, au ars două autobuze.

În regiunea Harkov, urmare a atacului, au ars case particulare, teritorii deschise, precum și anexe. O persoană a fost rănită.

Partea ucraineană mai spune că în regiunea Lugansk, rușii și-au concentrat eforturile pe instalațiile și infrastructura militară, lăsând-o fără gaz și electricitate.

În regiunea Donețk au fost avariate 11 clădiri, un post de poliție, o piață, o cantină și trei câmpuri.

Potrivit autorităților ucrainene, regiunea Nikolaev a fost supusă unor atacuri masive: „Probabil cel mai puternic bombardament de la începutul războiului”, a menționat primarul orașului Alexandr Senkevici. A fost distrus un hotel, un complex sportiv, două instituții de învățământ și o stație service. Două persoane au fost rănite și o persoană a decedat, potrivit datelor preliminare.

Și regiunea Herson a fost bombardată, potrivit Ucrainei. În mai multe sate au fost deteriorate drumurile, iar mai multe case și școli au fost distruse. Sunt și victime.

Rusia nu a comentat deocamdată acuzațiile


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: