„Nimeni nu va impune nimănui ce să facă”. PDM a decis pe cine va susține la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

„Nimeni nu va impune nimănui ce să facă”. PDM a decis pe cine va susține la alegerile prezidențiale

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu își va îndemna susținătorii să voteze un anumit candidat la funcția de președinte. Decizia a fost luată în cadrul ședinței extinse a Biroului Executiv al PDM cu participarea preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale formațiunii. La final, cu unanimitate de voturi, a fost aprobată Declaraţia PDM. 

În cadrul şedinţei, au fost expuse concluziile la care s-a ajuns în urma consultărilor interne cu membrii şi susţinătorii Partidului Democrat privind poziţia formaţiunii în alegerile prezidenţiale.

„Noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor şi simpatizanţilor noştri pe cine să voteze. PDM a anunţat că face altfel de politică, iar acest ”altfel” înseamnă în primul rând dialog şi încredere în intuiţia şi experienţa politică a coechipierilor noştri, adică este exact ceea ce facem în această perioadă. Nimeni nu va impune nimănui ce să facă, ne vom uni cu toţii în jurul unor obiective majore care să ajute ţara să meargă înainte, să nu fie supusă pericolului intrării într-un blocaj si nouă criză politică periculoasă”, se arată în declarație.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. La scrutin participă 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

PDM a decis să nu înainteze un candidat în cadrul scrutinului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: