Ninsorile și vântul puternic au lăsat România cu drumuri blocate și peste 120 de localități fără curent electric 
Full Article 2 minutes read

Ninsorile și vântul puternic au lăsat România cu drumuri blocate și peste 120 de localități fără curent electric 

122 de localități din 7 județe din România sunt fără curent electric ca urmare a viscolului, ninsorilor abundente și vântului puternic. Libertatea.ro scrie că aproape 30 000 de consumatori din întreaga țară nu au electricitate în prezent.

Presa română scrie că pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci și 15 stâlpi de electricitate.

Totodată se menționează că au fost avariate 24 autoturisme, o anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe.

Potrivit celui mai recent bilanț, 9 drumuri naționale din România și 44 drumuri județene sunt blocate din cauza zăpezii.

Autoritățile române intervin în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Totodată, 122 de localități din 7 județe sunt fără curent electric: Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea. Se menționează că sunt afectați 29 389 consumatori.

***

Amintim că pe 28 ianuarie, trei cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare după deraparea unui autobuz în județul Galați, România

. Urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autobuz înmatriculat în Republica Moldova a derapat în apropierea localității Berheci.

Și în Republica Moldova, pompierii și salvatorii au fost alertați să intervină în ultimele 24 de ore la deblocarea mai multor mijloace de transport, urmare a condițiilor meteo. Zeci de persoane au cerut ajutorul salvatorilor. Printre acestea sunt și pasagerii autocarului de pe ruta Chișinău-Constanța, blocat în zăpadă în raionul Cahul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: