„Noi am participat la mai multe ședințe decât Ceban”. Reacția lui Chirtoacă și Năstase la propunerea primarului, privind tăierea plăților pentru consilierii care nu vin la ședințe
Full Article 3 minutes read

„Noi am participat la mai multe ședințe decât Ceban”. Reacția lui Chirtoacă și Năstase la propunerea primarului, privind tăierea plăților pentru consilierii care nu vin la ședințe

Primarul capitalei, Ion Ceban, este de părere că acei consilieri municipali care nu participă la ședințele Consiliului Municipal Chișinău și nu înregistrează inițiative, nu ar trebui să beneficieze de indemnizația de 2 mii de lei pentru participarea la fiecare dintre ședințe. Într-o postare publicată joi, 5 martie, pe pagina sa de Facebook, edilul a întrebat internauții dacă consilierii respectivi își merită banii și ce părere au despre organizarea alegerilor anticipate în cadrul CMC.

„Toți consilierii primesc indemnizația pentru o singura ședință CMC de 2000 de lei, pe care Platforma DA a vrut să o majoreze prin proiectul elaborat de ei. Propun să o primească cu o condiție – indicatorii de performanță, inițiative înregistrate regulamentar, prezența la CMC, comisii de specialitate, componența cărora tot ei au propus, etc”, a scris Ceban.

Totodată, acesta a făcut trimitere la activitatea lui Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă.

„De exemplu: Năstase și Chirtoacă nu au fost la peste 70 % din ședințele CMC, nu au fost la nicio comisie de când sunt în CMC, nu au nicio inițiativă înregistrată, au consumat azi 90% din ședință pentru ca în instanță finală să transforme tot în șou și să blocheze inițiativa pentru cetățeni. Merită ei 2000 de lei pentru ședință, bani achitați din bugetul municipal?”, a adăugat edilul.

Între timp:O propunere paralelă până la decizia finală. Toți consilierii primesc indemnizația pentru o singura ședință…

Geplaatst door Iv Ceban op Donderdag 5 maart 2020

Ce ziceți de alegeri anticipate în Consiliul Municipal Chișinău?

Geplaatst door Iv Ceban op Donderdag 5 maart 2020

Contactat de NM, fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a catalogat propunerea lui Ion Ceban drept „aberație”.

„Nu vin la ședințele CMC doar atunci când am deplasări peste hotare. Atât eu, cât și Andrei Năstase, am participat la mai multe ședințe ale CMC decât Ceban, care în general nu vine. La urma urmei, nu prin prezență și aprobarea proiectelor infracționale, cum este PUG și aprobarea autobuzelor Diesel, care sunt poluante, dacă erau electrice ne mai gândeam, se măsoară activitatea în CMC, ci prin aportul adus pentru dezvoltarea Chișinăului.Viitorul aparține transportului electric, iar Ceban vrea să ne aducă în trecut. În lipsa de argumente pe problemele orașului, Ceban vine cu aberatii și prostii pentru absențe, ca la școală. Noi nu suntem la școală, ducă-se la școală”, a explicat președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Iar liderul Platformei demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a declarat pentru NM că Ion Ceban ar manipula când lansează astfel de propuneri.

„Nu comentez inepțiile unui primar disperat de incompetența și lipsa de credibilitate în fața oamenilor și a partenerilor externi, care minte și manipulează, pentru a-și ascunde incapacitatea de a gestiona treburile orașului în interesul chișinăuienilor, nu a unor grupari obscure”, a argumentat Andrei Năstase.

Precizăm că în cadrul ședinței de joi a CMC, după mai multe ore de dezbateri, consilierii municipali au votat pentru ca o asociație de la București, Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă, să elaboreze Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Chișinău, asumându-și și cheltuielile.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: