Noi detalii despre anabolizantele depistate în vamă. Un deputat PAS cere revocarea ambasadorul în Rusia
Full Article 3 minutes read

Noi detalii despre anabolizantele depistate în vamă. Un deputat PAS cere revocarea ambasadorul în Rusia

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp solicită Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) să ceară revocarea lui Andrei Neguța din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia. Solicitarea vine după ce, pe 5 decembrie, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în comun cu angajații Serviciului Vamal au depistat un număr mare de anabolizante într-o mașină arondată de Ambasada Moldovei în Rusia.

În opinia lui Lilian Carp, contrabanda cu anabolizante este curată de către politicieni de la Chișinău. Mai exact, deputatul PAS îl acuză pe ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguță, de implicare în schemă și solicită revocarea sa.

„Este cu certitudine implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Fed. Rusă, dar și nemijlocit a lui Andrei Neguță, fiindcă este omul lui Igor Dodon, fiind acoperit în acțiunile sale ilegale de către președintele Dodon. Astfel, fac o solicitare către Procuratura Generală să investigheze cazul și să aducă la cunoștință despre rezultatele investigării și să nu încerce să arunce vina pe șofer, deoarece, în acest caz, vorbim de Direcția tehnică a Ministerului Afacerilor Externe și a Integrării Europene, care sigilează coletul și semnează o scrisoare de descriere a conținutului. De asemenea, cer MAEIE să-l revoce din funcție pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguță”, a declarat deputatul PAS în cadrul unei conferințe de presă.

Parlamentarul susține că este vorba despre o cantitate de circa 360 de kg de anabolizante cu o valoare de peste 100 de mii de euro. Acestea erau depozitate în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport. Lilian Carp a declarat că, timp de un an, mijlocul de transport respectiv a traversat de 17 ori frontiera Republicii Moldova. Deputatul mai spune că autoritățile intenționează să mușamalizeze cazul.

Intrări în 2020:                   Ieșiri în 2020:

25 ianuarie                           28 ianuarie
14 februarie                         18 februarie
7 martie                                10 martie
7 aprilie                                10 aprilie
16 iunie                                19 iunie
6 iulie                                  10 iulie
29 iulie                                 30 iulie
8 august                                8 august
12 august                              12 august
22 august                              22 august
5 septembrie                        8 septembrie
23 septembrie                      24 septembrie
27 septembrie                      27 septembrie
13 octombrie                        14 octombrie
21 octombrie                        23 octombrie
6 noiembrie                           7 noiembrie
17 noiembrie                        17 noiembrie
2 decembrie                          5 decembrie

 

„Vedem că, cu cât se apropia data alegerilor, cu atât se intensifica circulația transportului din partea ambasadei. Credem că, de fapt, oamenii făceau bani pentru campania electorală”, a precizat Carp.

Deputatul a spus că nu poate face publice toate informațiile pe care le deține, pentru că SIS desfășoară o investigație. Acesta a menționat că, potrivit protocolului, fiecare deplasare este coordonată cu ambasada și MAEIE.

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă nu a venit, deocamdată, cu o reacție cu privire la acest caz.

***

Pe 5 decembrie, oamenii legii au anunțat că au depistat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante la postul vamal Palanca. Acestea au fost găsite într-un mijloc de transport cu numere diplomatice, arondat Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că este vorba despre un mijloc de transport cu numere diplomatice, arondat Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Oficialii nu au precizat despre ce cantitate de anabolizante este vorba și nici valoarea mărfii.

 

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: