Noi detalii despre Palatul lui Putin. „Meduza” a efectuat propria investigație
Full Article 3 minutes read

Noi detalii despre Palatul lui Putin. „Meduza” a efectuat propria investigație

Portalul „Meduza” a publicat detalii noi despre complexul rezidențial din regiunea Krasnodar, care i-ar aparține liderului de la Kremlin. Jurnaliștii au reușit să discute cu unul dintre inginerii „palatului lui Putin” , dar și cu muncitorii de pe șantier.

Potrivit jurnaliștilor, Vladimir Putin vizitează rareori așa numitul „palat”. Totuși, președintele rus a fost acolo cel puțin de patru ori. Fiecare vizită este pregătită în cele mai mici detalii: îngrijitorii pot fi treziți în mijlocul nopții ca să aranjeze gazonul, iar în timpul plimbării liderului de la Kremlin, pe teritoriu este interzisă aflarea vreunui agajat.

Reședința dispune de un complex subteran de 16 etaje. Holul unde este amplasat liftul cu care poți coborî în subteran este situat la câțiva metri de casa principală – în cazul necesității evacuării urgente. Construcția subteranei a avut loc între anii 2007-2011 și a costat circa 3 miliarde de ruble rusești. De asemenea, pe teritoriul proprietății, sunt amplasate două havuzuri muzicale.

Multe dintre companiile care au participat la lucrările de construcții au publicat informații și rapoarte pe site-urile lor oficiale. „Meduza” a găsit opt firme care au scris despre lucrările din satul Praskoveevka. Deseori, aceștia numesc reședința „pensionul din orașul Gelendjik”. Potrivit uneia dintre firmele de construcții, reședința are suprafața de 40 de mii de metri pătrați.

Jurnaliștii mai scriu că unul dintre foștii administratori ai reședinței, Ivan Serditov, ar avea legături strânse cu familia președintelui. Anterior, acesta o ajuta pe fosta soție a lui Putin. Din 2007 până în 2008, tânărul jurist a condus compania „Stroimetal”, al cărei proprietar este sora fostei prime doamne.

Construcția este supravegheată de Serviciul Federal de Pază de la Moscova. Informația a fost confirmată pentru jurnaliștii ruși de patru angajați ai serviciilor speciale. Aceștia sunt responsabili de disciplina de pe șantier, iar în timpul vizitelor rare din partea președintelui rus, aceștia îl conduc prin reședință și transmit indicațiile lui Putin către executorii lucrărilor.

Unul dintre ingineri și-a exprimat opinia cu privire la investiții. „Periile de wc de 90 de mii sunt fleacuri. Cea mai mare parte din cheltuieli sunt pentru lucrările capitale grele: pereții care țin masivul muntos de-a lungul drumului, fundamentele pentru garduri… sunt construcții foarte scumpe. În film nu s-au menționat rezervoarele unde este păstrată apa: și potabilă și maritimă, special pentru piscină. Iar mai jos este câmpul pentru filtrare – doar nu vom arunca canalizarea în prăpastie. De aceea, acolo au fost făcute construcții pentru epurare”, a explicat acesta.

***

Vladimir Putin neagă faptul că ar avea legătură cu construcția respectivă. „Nimic din ceea ce este indicat drept proprietatea mea nu aparține nici mie, nici rudelor mele apropiate și nu a aparținut vreodată. Niciodată”, a declarat președintele Rusiei pe 25 ianuarie.

Serviciul Federal de Securitate susține că în zonă este interzis traficul aerian din cauza „activizării misiunilor de spionaj din partea anumitor state”, iar Serviciul Federal de Pază susține că nu supraveghează nimic în regiunea Gelendjik.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: