Noi detalii despre văduvele din Donețk, „alinate” cu blănuri. Darurile ar fi fost luate după filmări
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre văduvele din Donețk, „alinate” cu blănuri. Darurile ar fi fost luate după filmări

Cel puțin 4 văduve ale soldaților din Donețk au rămas fără blănuri. Recent acestea s-au ales cu articole din blană, fiind publicate și imagini pe rețelele de socializare. Mișcarea „Rezistența anti-război feministă” a luat legătura cu una dintre femei. Aceasta a spus că acțiunea de distribuire a hainelor, care vin de la Moscova, este o practică des întâlnită și că nu toate femeile din imagini sunt văduve. 

Anterior, văduvele s-au ales cu blănuri. Era vorba despre 13 femei care, aflându-se în stradă și ținând în mână hainele de blană, au mulțumit într-un glas pentru grijă. Cuvintele de mulțumire au fost în adresa „activiștilor ruși ai Moscovei”. Cel puțin aceasta declara un asociat al fostului „ministrul al Apărării al Republici Populare Donețk” Igor Ghirkin, Evghenii Skripnik. 

După imaginile postate pe internet, mișcarea „Rezistența anti-război feministă” a luat legătura cu una din femeile care apare în înregistrarea video.

Aceasta a spus că atât ea, cât și minimum alte trei femei, au rămas fără blănuri. Articolele din blană, potrivit femeii, au fost luate imediat după înregistrarea video. Potrivit ei, inițial văduvelor li s-a spus că blănurile sunt de o calitate rea și li s-a promis să le fie aduse altele noi.

Cu toate acestea, femeia a menționat că după numeroase apeluri la organizatorul acțiunii li s-a declarat că s-a produs o greșeală, iar blănurile erau destinate altor persoane.

Femeia a mai spus că văduvele au fost informate de acțiunea de donare de la muncă. Acolo li s-a comunicat că vor fi oferite cadouri scumpe de la Moscova, dacă ele vor fi de acord să apară în imagini.

Ea a precizat că este o acțiune des întâlnită și că de multe ori femeile din imagini nu sunt văduve: „Acest lucru se întâmplă adesea, ceva este adus de la Moscova și se filmează, noi suntem mereu recunoscătoare”. Femeia nu a precizat câte văduve adevărate au fost invitate să primească blănurile.

Distribuția hainelor a fost comentată anterior de consilierul conducerii Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gherașenko. „Soțul în schimbul unei haine de blană: văduvele primesc cadouri pentru „eroii din novorusia” morți”, a scris el pe Telegram.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: