„Noi le oferim cea mai ușoară soluție”. Maia Sandu anunță că PAS ar putea depune o moțiune de cenzură contra guvernului Chicu
Full Article 2 minutes read

„Noi le oferim cea mai ușoară soluție”. Maia Sandu anunță că PAS ar putea depune o moțiune de cenzură contra guvernului Chicu

Dacă premierul Ion Chicu nu va demisiona în următoarele zile, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar putea propune o moțiune de cenzură a guvernului. Declarația a fost făcută de președinta aleasă a țării Maia Sandu, în cadrul ediției din 7 decembrie a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV Chșinău.

Maia Sandu a declarat că ceea ce se întâmplă în parlament este o dovadă de discreditare și de corupție, iar alegerile parlamentare anticipate sunt necesare.

„Dacă în următoarele zile nu vom vedea demisia guvernului, atunci, cel mai probabil, colegii de la PAS, din parlament, vor veni cu moțiunea de cenzură împotriva guvernului. Noi auzim celelalte partide, mai ales pe socialiști, care vorbesc despre faptul că și ei își doresc alegeri parlamentare anticipate și caută soluții. Noi le oferim cea mai ușoară soluție, deci cel mai scurt drum către anticipate”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, pe 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat un protest. Manifestanții au cerut, printre altele, demisia guvernului Chicu și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Pe 7 decembrie, PSRM și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au avut o întrunire în cadrul căreia au discutat „despre mecanismul declanșării alegerilor parlamentare anticipate”. Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea s-a arătat nedumerit de faptul că celelalte fracțiuni parlamentare nu s-au prezentat la discuții.

Anterior, PSRM i-a solicitat de mai multe ori Maiei Sandu să-și asume responsabilitatea pentru numirea unui nou guvern. Mai mult, deputații socialiști au declarat că sunt gata să susțină un nou executiv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: