Noi medicamente autorizate pentru bolnavii de cancer și diabet zaharat
Full Article 1 minutes read

Noi medicamente autorizate pentru bolnavii de cancer și diabet zaharat

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat un nou tip de insulină pentru diabetici, dar și medicamente noi indicate bolnavilor de cancer mamar și gastric, anuță reprezentanții instituției, într-un comunicat publicat pe 17 iulie.

x

Este vorba despre medicamentul NovoRapid Penfil, produs de compania Novo Nordisk din Danemarca și indicat pentru diabetici.

De asemenea, au fost autorizate noi medicamente pentru bolnavii de cancer, așa ca Ogivri, indicat bolnavilor de cancer mamar și gastric. Medicamentul este produs de compania Mylan S.A.S, Franța și este autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente.

În total, Comisia a autorizat 129 de medicamente noi, printre ele și un nou tip de anestezic general, produs de compania AbbVie Biopharmaceuticals GmbH, Elveția.

„Având în vedere provocările actuale și anumite riscuri apărute în legătură cu pandemia provocată de COVID-19, trebuie să asigurăm necesarul de medicamente și un echilibru de stocuri ale produselor medicamentoase, aceasta, fiind de fapt menirea noastră în calitate de regulator în acest domeniu, să garantăm securitatea farmaceutică a țării”, a menționat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc, citat în comunicatul remis de agenție.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: