Noi reguli pentru turiștii care merg în vacanță în Grecia. Despre ce este vorba
Full Article 2 minutes read

Noi reguli pentru turiștii care merg în vacanță în Grecia. Despre ce este vorba

Turiştii care vor ajunge în Grecia începând cu 1 iulie vor trebui să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, şi vor primi un cod de bare care va determina dacă trebuie să fie supuşi unui test de depistare a coronavirusului la sosire, informează Digi24.

Chestionarul conţine datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

Sursa citată mai notează că guvernul de la Atena a pus capăt în weekend procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcţie de ţara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiştilor. Aceştia nu ştiau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau vor fi plasaţi în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena și Thessaloniki.

Precizăm că începând cu 15 iunie, aeroporturile din Atena și Thessaloniki sunt deschise inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova din următoarele categorii: studenți; posesorii permisului/dreptului de ședere elen; deținătorii contractelor de muncă pe teritoriul grecesc și doar în următoarele condiții:
– efectuarea pe aeroport a testului COVID-19 (gratuit) și cazarea într-un hotel special desemnat de către autoritățile elene (până la obținerea rezultatelor).

În cazul în care testul la COVID-19 va fi negativ, cetățeanului moldovean i se va solicita să se auto-izoleze pentru 7 zile. Dacă testul va fi pozitiv, pasagerul va fi supus carantinei instituționalizate pentru 14 zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: