Cei cinci noi miniștri înaintați de Ion Chicu depun jurământul (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cei cinci noi miniștri înaintați de Ion Chicu depun jurământul (VIDEO)

Candidaturile propuse de către Prim-ministru au fost acceptate de către Igor Dodon. Noii membri ai Guvernului depun jurământul în aceste clipe și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi.

Este vorba despre:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare.

Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii.

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării.

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Președintele Igor Dodon, prezent la eveniment, a dat asigurări că după alegeri guvernul va avea parte de o susținere suficient de puternică pentru a face față sarcinilor.
„Avem cel puțin 3 formule pe care lucrăm, pornind de la o alianță largă, până la diferite formule politice construite împreună cu partidele și deputații responsabili din Parlament. Singurul mod în care se poate menține stabilitatea politică și funcționalitatea economiei este în jurul unei alianțe formate de PSRM și în jurului unui Președinte și a unui premier care sunt sprijiniți de acest partid majoritar în Parlament”, a menționat Igor Dodon.

***

În dimineața de 9 noiembrie, premierul Ion Chicu a anunțat că a înaintat către președintele în exercițiu propunerea de revocare din funcție a miniștrilor delegați de Partidul Democrat (PDM).

PDM a publicat o reacție pe pagina de Facebook a formațiunii: „PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține”.

Decizia vine după ce, sâmbătă, liderul formațiunii, Pavel Filip, a anunțat că după alegerile prezidențiale, PDM își va retrage miniștrii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: