Norvegia detronează Rusia și devine, astfel, cel mai mare furnizor de gaze pentru țările Uniunii Europene
Full Article 2 minutes read

Norvegia detronează Rusia și devine, astfel, cel mai mare furnizor de gaze pentru țările Uniunii Europene

Norvegia a devenit lider în furnizarea gazelor naturale către țările Uniunii Europene. Autoritățile țării promit că vor crește producția de combustibil pentru a răspunde nevoilor UE în contextul crizei energetice cu care se confruntă, scrie Ukrainskaia Pravda cu referire la Business Insider.

Publicația notează că Rusia, care reduce livrările de gaze către țările UE, și-a pierdut conducerea în acest domeniu în fața Norvegiei. Ministrul Energiei, Terje Asland, a spus deja că autoritățile norvegiene intenționează să mențină producția de gaze naturale la nivelurile actuale pentru a ajuta Europa să facă față crizei producției de energie electrică. Prognozele oficiale indică faptul că Norvegia intenționează să crească producția de gaze naturale cu 8%, față de 2021.

„Mă aștept că vom putea menține nivelul de producție pe care îl avem acum până în 2030”, a adăugat Asland.

Publicația notează, de asemenea că, deși Norvegia intenționează să mențină un nivel ridicat de producție de gaze, nu intenționează să reducă prețurile pentru a face energia europeană mai accesibilă.

„În principiu, piața este previzibilă. Când există o penurie, prețurile sunt mari. Acest lucru ajută și la creșterea producției și direcționează gazul către piețele care au cel mai mult nevoie de el”, a adăugat Asland.

Țara a depășit Rusia după ce Moscova a redus exporturile de gaze pentru a răspunde sancțiunilor occidentale. În mai, UE a fost de acord să impună un embargo asupra transporturilor offshore de petrol rusesc, dar încă nu a interzis sau restricționat importurile de gaze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: