Nouă elevi au murit, iar 20 au fost răniți, după ce au fost împușcați la școala din Ijevsk. Cine era atacatorul
Full Article 1 minutes read

Nouă elevi au murit, iar 20 au fost răniți, după ce au fost împușcați la școala din Ijevsk. Cine era atacatorul

În urma atacului asupra unei școli din orașul Ijevsk, Rusia, din cei 13 morți, nouă sunt copii, a anunțat șeful Udmurtiei, Alexander Brecealov, la o conferință de presă. Totodată, el a menționat că din totalul de 23 de răniți, 20 sunt copii.

El a confirmat că atacatorul a fost Artem Kazantsev, absolvent al acestei școli. Potrivit lui Brecealov, Kazantsev a fost înregistrat într-un dispensar neuropsihiatric.

Securitatea la școală a fost asigurată de o companie privată de securitate în baza unui contract, a spus Brecealov. Intrând în clădire, Kazantsev a ucis imediat un paznic, puțin mai târziu – al doilea. După atac, Kazantsev s-a sinucis.

„Există indicii că a aderat la ideologia nazistă”, a spus Brecealov, menționând că Kazantsev purta un tricou nazist.

Garda Națională a raportat că agresorul nu era proprietarul armei.

Amintim că în această dimineață a avut loc un atac armat asupra unei școli din orașul Ijevsk din Republica Udmurtia. Un bărbat a deschis focul în instituție. Autoritățile locale au anunțat inițial despre 6 morți și 20 de răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: