Noua funcție a Nataliei Poklonskaia, după ce a fost demisă de la conducerea Rossotrudnecestvo
Full Article 2 minutes read

Noua funcție a Nataliei Poklonskaia, după ce a fost demisă de la conducerea Rossotrudnecestvo

Natalia Poklonskaia, care a fost demisă din funcția de șef-adjunct al Rossotrudnecestvo, a anunțat că a fost numită în funcția de consilier al procurorului general al Federației Ruse Igor Krasnov. Anunțul a fost făcut, pe 14 iunie, pe pagina sa de Instagram.

Astăzi am fost numită în funcția de consilier al procurorului general al Federației Ruse Igor Victorovici Krasnov. Știu că vor fi multe urări de bine, vă mulțumesc anticipat pentru susținere și interes față de destinul meu”, a scris aceasta.

Poklonskaia a precizat că nu va mai fi activă pe rețelele de socializare și a îndemnat jurnaliștii să contacteze serviciul de presă al Procuraturii pentru comentarii.

În ajun, presa rusă a anunțat că Natalia Poklonskaia, fostă procuroare generală a Crimeei, a fost demisă din funcția de șef adjunct al Rossotrudnichestvo, agenția federală a Rusiei pentru comunicare internațională.

După ce și-a dus la capăt mandatul de procuror general, Poklonskaia a fost aleasă deputat în parlamentul de la Moscova și apoi numită în luna februarie ca director adjunct al Rossotrudnicestvo, agenția federală a Rusiei responsabilă de relațiile cu rușii din afara țării.

În vârstă de 42 de ani, Natalia Poklonskaia este membră a partidului pro-prezidențial „Rusia Unită”. Născută în Ucraina, ea a trecut de partea rușilor în timpul anexării ilegale a Crimeii din 2014.

Poklonskaia a scris pe canalul său de Telegram că se va muta într-un alt post și i-a mulțumit lui Putin pentru „încredere și susținere”.

Demiterea sa din funcție vine la câteva săptămâni după ce aceasta a criticat invadarea Ucrainei, catalogând „operațiunea militară specială” declanșată de Putin pe 24 februarie drept o „catastrofă”.

„Mor oameni, case și orașe întregi sunt distruse, lăsând milioane de persoane refugiate. Trupuri și suflete sunt mutilate. Inima mi-e plină de durere”, a afirmat Poklonskaia.

„Cele două țări native ale mele se ucid reciproc și nu asta mi-am dorit și nu îmi doresc asta”, a mai spus aceasta în timpul unui mesaj video transmis la un forum internațional organizat în luna aprilie.

Ulterior, aceasta a criticat și afișarea literei Z, devenită un simbol al susținerii războiului din Ucraina.

Poklonskaia a criticat războiul inițiat de Putin încă din primele zile de război.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: