Novak Djokovic a pierdut procesul cu Australia și va fi deportat
Full Article 3 minutes read

Novak Djokovic a pierdut procesul cu Australia și va fi deportat

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia. Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia, potrivit BBC, relatează Digi24.ro.

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este „un talisman pentru cei împotriva vaccinării”.

Novak Djokovic a contestat la Curtea Federală din Australia decizia guvernului australian de a-i revoca viza. Viza sârbului a fost revocată pentru prima dată în 6 ianuarie, la intrarea în țară, pe fondul unor neclarități legate de o scutire medicală de a se vaccina – pe care o primise pentru că ar fi făcut recent COVID -, în condițiile în care străinii care intră în Australia au obligativitatea de a fi vaccinați.

Un judecător a decis ulterior să invalideze anularea vizei, invocând vicii de procedură.

Între timp, au apărut noi neclarități în legătură cu testul pozitiv de COVID pe care Djokovic l-ar fi primit la 16 decembrie 2021. Sportivul nu a intrat imediat în carantină și a avut apariții în public. Ulterior, a recunoscut și că a călătorit în Spania înainte cu două săptămâni de a veni în Australia, ceea ce nu era consemnat în declarația pe care o prezentase când a sosit la Melbourne.

Uzând de prerogativele sale, ministrul federal al imigrației, Alex Hawke, a decis vineri să anuleze din nou viza jucătorului nevaccinat. Decizia a fost luată din motive de sănătate publică, au arătat documentele judiciare.

Odată cu anularea vizei, nr. 1 ATP risca să fie expulzat și să i se interzică timp de trei ani obținerea unei noi vize. Tenismenul a contestat din nou această decizie la o instanță federală.

Între timp, el a intrat în custodia autorităților de frontieră și a fost consemnat într-un hotel destinat persoanelor care nu au obținut dreptul de a intra în țară.

Novak Djokovic, de nouă ori câștigător al Openului Australiei, ar urma să aibă primul meci la Australian Open luni seara.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: