​UPDATE NTV Moldova a anunțat că renunță la știrile și emisiunile informativ-analitice din Rusia. Apoi s-a răzgândit
Full Article 2 minutes read

​UPDATE NTV Moldova a anunțat că renunță la știrile și emisiunile informativ-analitice din Rusia. Apoi s-a răzgândit

Administrația postului de televiziune NTV Moldova a anunțat Consiliul Audiovizualului (CA) că renunță la trei programe informativ-analitice de producție rusă, pe care le retransmite pe teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru Media Azi de către președinta CA, Liliana Vițu. Totuși, televiziunea continuă să difuzeze două din cele trei emisiuni la care a spus că a renunțat.

Șefa CA a menționat că administratorii NTV Moldova au anunțat printr-o scrisoare din 20 decembrie 2021 despre faptul că renunță la o serie de programe produse în Federația Rusă. „Am primit o notificare prin care ne-au anunțat că retrag trei emisiuni – două de weekend și una din cursul săptămânii”, ne-a spus Liliana Vițu.

Mai exact, NTV Moldova a decis să excludă din grila de emisie programul informativ „Центральное телевидение” (din rusă, „Televiziunea Centrală”), care apărea pe post sâmbătă seara, „Итоги недели с Ираидой Зейналовой” („Totalurile săptămânii cu Iraida Zeinalova”), difuzat în serile de duminică, și buletinul informativ zilnic „Сегодня” (Azi).

Potrivit Media Azi, buletinul de știri „Сегодня” nu mai apare pe post. Pe de altă parte, emisiunile „Центральное телевидение” și „Итоги недели” se difuzează în continuare în weekend, la ora 19:00.

UPDATE (16:00) La o zi de la publicarea știrii pe portalul Media-Azi.md, administrația postului de televiziune NTV Moldova a anunțat că s-a râzgândit, iar emisiunile respective nu vor fi retrase.

În decembrie 2020, Parlamentul a anulat prevederile Codului serviciilor media audiovizuale care permiteau retransmiterea emisiunilor cu caracter informativ-analitic și militar doar din țările care au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, SUA și Canada. Astfel, pe micile ecrane din Republica Moldova au revenit emisiunile din Federația Rusă care o perioadă au fost interzise spre difuzare pe teritoriul țării. Rusia se numără printre țările care au semnat, dar nu au ratificat această convenție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: