NTV Moldova, amendat cu 15 mii de lei după ce a prezentat o știre cu Voronin: ce a încălcat
Full Article 2 minutes read

NTV Moldova, amendat cu 15 mii de lei după ce a prezentat o știre cu Voronin: ce a încălcat

Consiliului Audiovizualului a amendat postul de televiziune „NTV-Moldova” cu 15 mii lei pentru o încălcare într-un buletin de știri în care comunistul Vladimir Voronin vorbea despre prețul la gazele naturale. 

Reprezentanții Consiliului au amendat postul de televiziune, deținut de socialiști, „NTV-Moldova” după ce au monitorizat buletinul de știri din 13 iulie.

În materialul televiziunii a fost prezentată o secvență din interviul fostului președinte al țării, Vladimir Voronin, la postul de televiziune N4, unde a criticat autoritățile.

Voronin a spus că „țara se prăbușește”, Moldova are o natalitate scăzută și nu se cunoaște ce se va întâmpla cu prețul la gazele naturale. Totodată, Voronin s-a plâns că după vizita președintelui Republicii Moldova Maia Sandu la Kiev, prețul la gaz a crescut cu 50%. Cuvintele lui Voronin au fost ilustrate cu filmări ale întâlnirii Maiei Sandu cu președintele Ucrainei Vladimir Zelenski și imagini asociate cu „Gazprom”.

Monitorizarea Consiliului arată că în buletin nu a fost explicat că de fapt prețul la gazele naturale pentru Moldova se formează pe baza cotațiilor internaționale la gaz. Prezentatorul TV Gheorghe Gonța a subliniat acest lucru în cadrul emisiunii, însă remarca acestuia nu a fost inclusă în buletinul de știri al „NTV-Moldova”.

În material nu a fost prezentată nici opinia experților, care se puteau expune pe subiectul formării prețului la gazele naturale.

În știre a fost reacția serviciului de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate. Reprezentantul PAS a comunicat despre situația din țară, dar nu a fost clar dacă reprezentanții postului TV au cerut o replică cu privire la declarația lui Voronin.

Pe lângă o amendă de 15 mii de lei, postul de televiziune a primit o avertizare publică pentru lipsa surselor de informare într-o altă știre din același buletin.

De menționat că postul de televiziune „NTV-Moldova” aparține Ludmilei Furculiță, soția deputatului socialist Corneliu Furculiță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: