„Nu am fost în nici un fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească”. Plahotniuc comentează învestirea noului guvern
Full Article 3 minutes read

„Nu am fost în nici un fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească”. Plahotniuc comentează învestirea noului guvern

Fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, susține că nu are nicio implicare în producerea celor mai recente schimbări în politica moldovenească. Acesta a postat astăzi, 18 noiembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care critică blocul ACUM pentru faptul că a refuzat dialogul cu PDM, sacrificând, potrivit acestuia, interesul țării. Mai mult, fostul președinte PDM susține că blocul ACUM ar fi căzut într-o capcană a președintelui Igor Dodon. 

„Răsturnarea guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească”, scrie Vlad Plahotniuc.

Totodată, fostul lider al democraților sugerează că vectorul pro-european al țării ar fi compromis.

„Lipsa de flexibilitate, lipsa de strategie, inclusiv nedorința lor de a dialoga și dușmănia față de democrați i-a aruncat pe liderii blocului ACUM în brațele socialiștilor și i-a dus pe o cale greșită, cu consecințe grave pentru țară, mai întâi de toate. Într-un final, vedem astăzi că liderii ACUM au ajuns la covata spartă, iar Republica Moldova și-a pierdut, într-un timp record, profilul geopolitic pro-european”, scrie Vlad Plahotniuc.

Totodată, Plahotniuc își exprimă speranța că cei din blocul ACUM „se vor maturiza totuși politic odată și odată, mai bine mai devreme decât mai târziu” și scrie că PDM este „unica și ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE”.

„Sunt convins că orice eșec geopolitic poate fi reparat prin acțiune politică pragmatică, iar politica moldovenească a demonstrat, nu o singură dată, că la noi totul este posibil, dacă există determinare”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Amintim că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în luna iunie, după trecerea în opoziție a democraților. Ulterior, acesta a renunțat la funcția de președinte al PDM și și-a depus mandatul de deputat. Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. El a fost anunțat în căutare internațională după ce a fost citat de procurorii anticorupție, însă nu s-a prezentant la audieri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: