„Nu am nicio solicitare oficială până în prezent”. Premierul României dezminte declarațiile lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

„Nu am nicio solicitare oficială până în prezent”. Premierul României dezminte declarațiile lui Igor Dodon

Premierul României, Ludovic Orban, susține că guvernul de la București nu a primit nicio solicitare oficială pentru a finanţa proiecte de infrastructură în Republica Moldova. Declarația a fost făcută astăzi, 24 decembrie, pentru TVR Moldova. Reacția vine după ce, în ajun, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Igor Dodon a declarat că Republica Moldova va lua credite din Rusia pentru lucrările de infrastructură, pentru că alți parteneri, inclusiv românii, „au spus că se vor mai gândi”.

„Eu nu am nicio solicitare oficială până în prezent, nu ştiu despre ce vorbiţi. Nu comentez declaraţiile lui Igor Dodon”, a spus premierul român Ludovic Orban.

Precizăm că ieri, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziuni NTV Moldova, șeful statului a declarat, în contextul proiectelor de infrastructură planificate de guvern pentru anul viitor, că „unii dintre partenerii noștri, românii, de exemplu, au ascultat opoziția și au spus că se vor mai gândi, așa că ne-am înțeles cu Rusia”.

Amintim că tot ieri, în cadrul aceleiași emisiuni, șeful statului a spus că a primit informații operative de la SIS privind o presupusă întrevedere pe care ar fi a avut-o, vara trecută, liderul PAS, Maia Sandu, și fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, cu Nathaniel Rothschild, înainte de a prelua 95% din compania Avia Invest, care gestionează aeroportul.

Ulterior, SIS a publicat o dezmințire, prin care respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea instituţiei în presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate în privinţa ex-premierului Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: