„Nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată”. Chicu, despre numirea Tamarei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al CSJ
Full Article 2 minutes read

„Nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată”. Chicu, despre numirea Tamarei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al CSJ

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook după ce Tamara Chișca-Doneva a fost desemnată în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Acesta a scris că magistrata „nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată la conducerea CSJ”.

x

„Ca reprezentant al puterii executive, (firește) nu pot să-mi permit să fac ingerință în puterea, care se numește justiție. Ca cetățean al acestei țări, însă, nu pot înțelege cum o persoană pentru decizia căreia Republica Moldova trebuie să plătească 70 mln. lei pe cazul „Gemenii”, poate fi numită de către CSM în fruntea Curții Supreme de Justiție”, a scris Chicu.

„Sper foarte mult că Parlamentul Republicii Moldova nu va aproba această decizie foarte controversată a Consiliului Suprem al Magistraturii”, a mai spus acesta.

Precizăm că Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat-o pe Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ.

Aceasta a făcut pare din completul de judecători, care a examinat dosarul Gemenii, în care Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, fiind obligată să achite despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: