„Nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată”. Chicu, despre numirea Tamarei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al CSJ
Full Article 2 minutes read

„Nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată”. Chicu, despre numirea Tamarei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al CSJ

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook după ce Tamara Chișca-Doneva a fost desemnată în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Acesta a scris că magistrata „nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată la conducerea CSJ”.

„Ca reprezentant al puterii executive, (firește) nu pot să-mi permit să fac ingerință în puterea, care se numește justiție. Ca cetățean al acestei țări, însă, nu pot înțelege cum o persoană pentru decizia căreia Republica Moldova trebuie să plătească 70 mln. lei pe cazul „Gemenii”, poate fi numită de către CSM în fruntea Curții Supreme de Justiție”, a scris Chicu.

„Sper foarte mult că Parlamentul Republicii Moldova nu va aproba această decizie foarte controversată a Consiliului Suprem al Magistraturii”, a mai spus acesta.

Precizăm că Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat-o pe Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ.

Aceasta a făcut pare din completul de judecători, care a examinat dosarul Gemenii, în care Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, fiind obligată să achite despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: