„Nu are nicio legătură cu situația din regiune”. Centrele militar-teritoriale solicită informații cu privire la recruți și rezerviști
Full Article 1 minutes read

„Nu are nicio legătură cu situația din regiune”. Centrele militar-teritoriale solicită informații cu privire la recruți și rezerviști

Centrele Militar-Teritoriale municipale expediază agenților economici și instituțiilor publice scrisori de prezentare a informației cu privire la recruții și rezerviștii care activează în subordinea lor și, totodată, lista resurselor tehnico-materiale din dotarea acestora, ce pot fi rechiziționate.

Ministerul Apărării informează că măsura respectivă este întreprinsă în conformitate cu o hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea administrativ-militară și efectivul-limită al organelor administrativ-militare, dar și în scopul actualizării bazei de date a CMT-urilor.

„Menționăm că acțiunea se efectuează zilnic și permanent și nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune. Ministerul Apărării îndeamnă agenții economici, instituțiile publice și cetățenii să nu speculeze pe marginea subiectului respectiv”, precizează Ministerul Apărării.

Potrivit instituției, în mediul online au apărut dezinformări legate de mai multe subiecte ce țin de mobilizarea rezerviștilor, recrutarea tinerilor pentru a executa serviciul militar în termen, recepționarea de către cetățeni a ordinilor de chemare la centre militar-teritoriale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: