„Nu are nicio legătură cu situația din regiune”. Centrele militar-teritoriale solicită informații cu privire la recruți și rezerviști
Full Article 1 minutes read

„Nu are nicio legătură cu situația din regiune”. Centrele militar-teritoriale solicită informații cu privire la recruți și rezerviști

Centrele Militar-Teritoriale municipale expediază agenților economici și instituțiilor publice scrisori de prezentare a informației cu privire la recruții și rezerviștii care activează în subordinea lor și, totodată, lista resurselor tehnico-materiale din dotarea acestora, ce pot fi rechiziționate.

Ministerul Apărării informează că măsura respectivă este întreprinsă în conformitate cu o hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea administrativ-militară și efectivul-limită al organelor administrativ-militare, dar și în scopul actualizării bazei de date a CMT-urilor.

„Menționăm că acțiunea se efectuează zilnic și permanent și nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune. Ministerul Apărării îndeamnă agenții economici, instituțiile publice și cetățenii să nu speculeze pe marginea subiectului respectiv”, precizează Ministerul Apărării.

Potrivit instituției, în mediul online au apărut dezinformări legate de mai multe subiecte ce țin de mobilizarea rezerviștilor, recrutarea tinerilor pentru a executa serviciul militar în termen, recepționarea de către cetățeni a ordinilor de chemare la centre militar-teritoriale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: