„Nu cedați provocărilor cadavrului politic Igor Dodon”. Nantoi l-a acuzat pe Dodon că a incitat la ură etnică
Full Article 2 minutes read

„Nu cedați provocărilor cadavrului politic Igor Dodon”. Nantoi l-a acuzat pe Dodon că a incitat la ură etnică

La protestul din fața parlamentului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi a ținut un discurs, îndemnând pe toată lumea „să nu cedeze provocărilor cadavrului politic Igor Dodon”. Nantoi a spus că inițiativa fracțiunii Partidului Socialist (PSRM) de a transfera Serviciul de Informații și Securitate (SIS) sub controlul parlamentului este o încercare a președintelui actual Igor Dodon de a păstra puterea. De asemenea, deputatul l-a acuzat pe Dodon că a incitat la ură etnică. Administrația prezidențială nu a răspuns încă acuzațiilor lui Nantoi.

„Dodon este un provocator care nu vrea să se împace cu faptul că oamenii din Moldova l-au trimis într-un cimitir politic în alegeri democratice deschise”, a spus Nantoi și a adăugat că o altă inițiativă a socialiștilor de a acorda limbii ruse statutul de limbă de stat este inutilă și este menită să scindeze societatea. „Încearcă să ne joace din nou. De parcă marea limbă rusă ar avea nevoie de protecția lui Dodon! Oamenii decenți găsesc întotdeauna un limbaj comun, iar problemele încep acolo unde nu le dăm o mână provocatorilor politici „, a spus Nantoi și a chemat împreună „să lupte pentru o țară în care hoțul va fi în închisoare”.

„Dar nu este nevoie de sânge, îi vom arunca în toaleta politică”, a conchis Nantoi.

NM s-a adresat administrației prezidențiale cu o solicitare de a comenta declarațiile deputatului, dar până acum nu au răspuns la apelurile și mesajele noastre.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: