„Nu cumva Dodon este unul dintre cei mai „înrăiți” vânători?” Valeriu Munteanu, indignat că guvernul a permis vânătoarea în 5 rezervații naturale
Full Article 2 minutes read

„Nu cumva Dodon este unul dintre cei mai „înrăiți” vânători?” Valeriu Munteanu, indignat că guvernul a permis vânătoarea în 5 rezervații naturale

Decizia guvernului de a permite vânătoarea în 5 rezervații naturale a provocat indignarea fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu. Într-o postare publicată astăzi, 18 decembrie, pe pagina sa de facebook, Munteanu scrie că „argumentele oamenilor de știință au fost călcate în picioare” și se întreabă dacă nu cumva decizia a fost luată pentru că președintele Republicii Moldova ar fi un „vânător înrăit”. 

„Guvernul-Dodon a aprobat o hotărâre de guvern prin care se va relua, după 7 ani, vânătoarea (și) la Pădurea Domnească, unde își propune să omoare, prin împușcare aproape 100 de mistreți. În cei aproape doi ani, cât am fost ministru al Mediului, în permanență a fost o presiune enormă din partea vânătorilor „de elită” din Republica Moldova, acea protipendadă, care s-a „manifestat” în decembrie 2012 la Pădurea Domnească, pentru a fi redeschisă vânătoarea în ariile naturale protejate, dar noi am refuzat de fiecare dată”, menționează Munteanu în postare.

Mai mult, Munteanu menționează că acesta ar fi a treia măsură luată împotriva mediului, de către guvernul Chicu.

„În doar o lună a guvernului Chicu/Dodon, acesta este al treilea atac brutal la adresa mediului din Republica Moldova, primele două fiind anularea facilităților la importul de automobile electrice și reluarea exportului de lemn brut din Republica Moldova, adică aducerea securei mari în pădure”, a mai scris liderul Uniunii Salvați Basarabia.

Precizăm că în cadrul ședinței de ieri, 17 decembrie, cabinetul de miniștri a aprobat vânătoarea în cinci rezervații naturale – Pădurea Domnească, Plaiul Fagului, Codri, Hârbovăț și Prutul de Jos a peste o sută de mistreți, vulpi și șacali. Executivul a menționat că măsura va contribui la eliminarea anumitor boli, cum este pesta porcină africană.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: