„Nu duc o viață de lux”. Batrîncea, după ce i s-a constatat diferența de peste 700 de mii de lei între venituri și cheltuieli
Full Article 3 minutes read

„Nu duc o viață de lux”. Batrîncea, după ce i s-a constatat diferența de peste 700 de mii de lei între venituri și cheltuieli

Socialistul Vlad Batrîncea spune că trăiește modest, iar singura proprietate pe care o deține este apartamentul pentru care ar mai avea de achitat ipoteca „încă mulți ani înainte”. Declarația a fost făcută după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență de peste 700 mii lei între veniturile și cheltuielile socialistului. Cel din urmă a anunțat că își va apăra adevărul în instanță. 

Potrivit ANI, la mijloc ar fi veniturile obținute de socialist din vânzarea unui apartament în 2019, care ar fi fost al mamei sale. Drept urmare, Bătrîncea a raportat celor de la ANI că ar fi primit donație de la mama sa 20.000 euro, în urma vânzării locuinței.

„Am examinat așa numitul act de constatare al ANI și am stabilit că este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept. Mai exact, sunt afirmații greșite care nu corespund realității”, a reacționat Batrîncea.

El a mai spus că niciodată nu a ascuns și nu are de gând să ascundă averea sa.

„Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii. Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte”, a susținut Batrîncea.

Tot el a declarat că „interpretările eronate” îi aduc un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean.

„Sunt sigur că scopul de bază al acestei acțiuni, este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM. Acest episod nejustificat și lipsit de fond se înscrie în campania de denigrare și atac la adresa opoziției. Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”, a conchis el.

Potrivit inspectorului de integritate, nu este clar ce apartament a fost vândut și care este venitul obținut. Conform informațiilor din banca centrală de date a cadastrului, prezentate de ANI, Batrâncea nu a deținut bunuri imobile în proprietate până a fi subiect al declarării.

Prin urmare, inspectorul de integritate notează că nu este clar cum deputatul ar fi obținut această sumă, odată ce nu a avut niciun drept de proprietate asupra bunului.

Cu toate acestea, ANI a anunțat că a început procedura de încasare în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

„Se decade dl Vlad Batrîncea, din dreptul de a mai exercita mandat de deputat, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții elective, pe o perioadă de trei ani de la data încetării mandatului sau de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori de la data rămânerii definitive și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate, cu înregistrare a mențiunii în Registrul de Stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică”, se arată în actul de constatare al ANI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: