„Nu m-au lăsat să mă întorc acasă”. Kirkorov, interviu despre prietenia cu Șor și Tauber și banii pentru concert
Full Article 5 minutes read

„Nu m-au lăsat să mă întorc acasă”. Kirkorov, interviu despre prietenia cu Șor și Tauber și banii pentru concert

Interpretul rus Filip Kirkorov a oferit un interviu în exclusivitate pentru postul de televiziue TV6, apropiat Partidului „ȘOR”. Artistul rus a vorbit despre incidentul recent, când i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, dar și despre concertul care urma să aibă loc în luna iunie și pentru care, potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu, invitații din Rusia ar fi încasat onorarii în mărime de 260 000 de dolari. De asemenea, Kirkorov a vorbit despre legătura de prietenie între el și Ilan Șor și Marina Tauber, dar și despre afecțiunea sa specială pentru Republica Moldova.

Cântărețul rus Filip Kirkorov a discutat cu jurnaliștii moldoveni despre incidentul recent de la Aeroport, când nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta spune că nu s-a așteptat la un astfel de gest: „Este pentru prima oară în viața mea când mi s-a întâmplat așa ceva. Și am 55 de ani. (…) Motivul oficial este mai mult decât neașteptat: mi-au spus că intrarea în Moldova este interzisă pentru turiști”, a declarat acesta.

Despre legătura cu Ilan Șor și Marina Tauber

Filip Kirkorov susține că îl leagă o prietenie veche de Ilan Șor și Marina Tauber.

Evident că ne cunoaștem și avem o legătură. Nu ascund că ne leagă o pretenie veche-veche cu Ilan Șor și Marina Tauber și nu este una formală. Știți bine al cui soț este Ilan Șor. Și ea (Jasmin, nota redacției) este prietena mea, cu care prietenesc de 25 de ani, îmi este ca o soră”, a precizat cântărețul.

Despre onorariul pentru concertul anulat

Artistul din Rusia susține că pentru concertul planificat pentru luna iunie, al cărui organizator oficial este Veaceslav Valico, nu a fost plătit de Partidul „ȘOR”. Asta cu toate că procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că interpreții ruși care urmau să evolueze pe scenă au primit onorarii care se ridică la 260 mii de dolari, în pofida faptului că evenimentul a fost anulat.

Ce legătură are Partidul „ȘOR”, dacă nu ei au fost comanditarii? (Este întrebat dacă este adevărat că a primit 200 de mii de euro pentru concertul anulat). Mărimea onorariului este o informație confidențială, pe care nu am dreptul să o divulg. De unde a apărut anume această sumă nu știu. Repet: nu am primit niciun ban. Nici compensații pentru concertul anulat. Acesta este un subiect aparte de discuție. În prezent, juriștii mei examinează contractul încheiat cu compania-comanditară”, a precizat Kirkorov.

Totodată, interpretul a ținut să îi ia apărarea Marinei Tauber. De altfel, potrivit avocatului său, scopul venirii în Republica Moldova a fost anume cea în calitate de martor în dosarul în care aceasta este cercetată penal.

Minciuni și defăimare în adresa mea. Reținerea unor oameni nevinovați, care cică ar fi plătit organizarea concertului meu. Observații nejustificate și acide din partea unor activiști politici din Moldova în adresa mea. Știți, totul are o limită! Și trebuie să îți aperi onoarea și demnitatea”, a mai spus Kirkorov.

„Eu am venit acasă. Și nu m-au lăsat să intru în casa mea”

Filip Kirkorov susține că îl leagă o relație specială cu Republica Moldova, întrucât primul său turneu a avut loc anume aici, iar pe regretatul Petre Teodorovici îl consideră drept primul său producător.

Moldova este pentru mine nu doar o țară, unde merg pentru vizite formale. Eu am venit acasă. Și nu m-au lăsat să intru în casa mea. Cu toate că am acolo mii de fani. Am avut pur și simplu un șoc. Țara de care mă leagă atât de multe, față de care am, într-adevăr, o legătură specială”, a mai spus Kirkorov.

***

Amintim că Filip Kirkorov este pritre interpreții ruși invitați să cânte în Piața Marii Adunări Naționale în luna iunie. Drept organizator oficial al evenimentului figura activistul Veaceslav Valico – candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon).

Recent, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul „ȘOR” este cel care a plătit 260 000 de dolari echivalentul a circa 5 milioane lei pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa si nu a au fost restituie Partidului „ȘOR”, potrivit Procuraturii.

Reprezentanta lui Filip Kirkorov, Ecaterina Uspenskaya, a declarat pentru agenția TASS că polițiștii de frontieră moldoveni au explicat refuzul de a intra în țară prin faptul că Moldova este închisă turiștilor din cauza stării de urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: