„Nu ne interesează”. Reacția lui Dodon, la întrebarea dacă a fost Moscova dezamăgită de scorul său electoral
Full Article 2 minutes read

„Nu ne interesează”. Reacția lui Dodon, la întrebarea dacă a fost Moscova dezamăgită de scorul său electoral

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon susține că nu îl interesează părerea altor persoane despre rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie. Reacția vine după ce, în cadrul unei conferințe de presă din 30 decembrie, o jurnalistă l-a întrebat dacă „Moscova nu a fost dezamăgită” de scorul pe care l-a înregistrat în cadrul scrutinului.

„Nu ne interesează opinia și dezamăgirea sau euforia, indiferent a cui. Ne interesează interesele cetățenilor Republicii Moldova. Eu consider că cetățenii Republicii Moldova au luat decizia pe care au luat-o și eu respect decizia cetățenilor. Eu consider că vor avea de suferit cetățenii după această decizie, dar eu o respect. De aceea, ca un politician responsabil, nu am scos oamenii în stradă, am făcut un pas în urmă și am spus: ați învins – poftim, aveți posibilitatea să vă manifestați”, a răspuns noul lider al PSRM.

***

Acum câteva zile, conducerea PSRM și Igor Dodon au efectuat o vizită la Moscova. Potrivit unui comunicat al legislativului, din delegația Republicii Moldova au făcut partea speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi, vicepreședintele legislativului Vlad Bătrîncea, deputații socialiști Corneliu Furculiță și Bogdan Țîrdea, precum și secretarul general Adrian Albu. În afară de deputați, la Moscova, au mers și Igor Dodon, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și primarul capitalei Ion Ceban.

Socialiștii s-au întâlnit nu doar cu președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, dar și cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak.

Potrivit informațiilor furnizate de două surse ale NM, independente una de cealaltă, vizita la Moscova a fost organizată pentru ca partenerii ruși ai socialiștilor să precizeze pe cine ar vrea să vadă la conducerea PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: