„Nu suntem în comunism, este o evoluție firească”. Chicu susține că scumpirea carburanților era „de așteptat”
Full Article 2 minutes read

„Nu suntem în comunism, este o evoluție firească”. Chicu susține că scumpirea carburanților era „de așteptat”

Scumpirea carburanților reprezintă o evoluție normală, în condițiile în care, în fiecare an, la 1 ianuarie, are loc ajustarea prețurilor la noile accideze la produsele petroliere. Declarația a fost făcută, luni, 20 ianuarie, de premierul Ion Chicu, după ședința cu președintele Igor Dodon și speakerul parlamentului, Zinaida Grecianîi. 

Prim-ministrul Ion Chicu a reiterat anunțul de săptămâna trecută al șefului statului, că la nivel de guvern, va fi creat un grup care va analiza evoluția prețurilor. Acesta ar urma să fie instituit săptămâna curentă.

„Va fi creat sub auspiciul ministrului Finanțelor. Obiectivul principal al acestui grup va fi monitorizarea prețurilor, analiza temeiniciei, argumentării, majorării prețurilor”, a declarat Chicu.

În ce privește majorarea prețurilor la carburanți, Chicu a precizat că aceasta este legată de noile accize, intrate în vigoare la 1 ianuarie și că o creștere era de așteptat.

„O să analizăm modul în care s-au majorat prețurile. Dar noi suntem într-o economie de piață, nu suntem în comunism, când prețul este stabilit pentru 50 de ani înainte. Este o evoluție firească”, a mai spus premierul.

Amintim că, săptămâna trecută, mai multe stații PECO au afișat prețuri mai mari la carburanți.  Astfel, benzina și motorina s-a scumpit în medie cu 70 de bani, iar gazul lichefiat cu 1,2 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: