„Nu sunteți singuri în aceste momente grele!”. Mesajul ambasadorului UE, după incendiul de la Filarmonică
Full Article 2 minutes read

„Nu sunteți singuri în aceste momente grele!”. Mesajul ambasadorului UE, după incendiul de la Filarmonică

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a adresat un mesaj în contextul incendiului care a mistuit clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Acesta și-a exprimat susținerea și a dat asigurări că UE este alături de țara noastră.

„Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește!”, a scris șeful Delegației UE în Republica Moldova pe pagina sa de Facebook.

Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central…

Posted by Peter Michalko on Thursday, September 24, 2020

Amintim că un incendiu devastator a izbucnit pe 24 septembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Pompierii au luptat ore în șir cu flăcările. Localizarea incendiului a fost posibilă abia spre seară. Conform estimărilor prealabile, flăcările au cuprins aproape 3,5 mii de metri pătrați ai edificiului.

Pe parcursul nopții, intervenția pompierilor a fost suspendată, fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei 25 septembrie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere continuă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: