„Nu va numi limba moldovenească – română”. Igor Dodon a anunțat pe cine va susține la funcția de bașcan
Full Article 2 minutes read

„Nu va numi limba moldovenească – română”. Igor Dodon a anunțat pe cine va susține la funcția de bașcan

Ex-președintele Igor Dodon a anunțat că îl va susține pe Grigorii Uzun la funcția de bașcan și că partidul este sigur că acesta va fi un bun guvernator al Găgăuziei. Același candidat va fi susținut și de PSRM, au informat ei anterior. 

„Găgăuzia a fost întotdeauna ancora statalității moldovenești. Victoria noastră va începe aici, apoi vom merge mai departe – să eliberăm întreaga Moldova de „ciuma” galbenă. În această campanie îl susțin pe Grigorie Uzun pentru că este om de stat. Nu va începe să numească limba moldovenească – română și nu va spune că viitorul Moldovei este în UE”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, fostul președinte susține că Uzun înțelege că avem nevoie de un parteneriat strategic cu Rusia.

„Este o persoană profund religioasă, este pentru valori tradiționale, familie, credință ortodoxă”, a adăugat Dodon.

Amintim că, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Victor Petrov și-a anunțat pe 10 martie intenția de a candida la funcția de bașcan al Găgăuziei. Anunțul a fost făcut alături de deputatul socialist Vasile Bolea, care și-a anunțat susținerea anume pentru acest candidat. Asta cu toate că, în ajun, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea a anunțat că socialiștii îl vor susține pe Grigorii Uzun, fost deputat al fracțiunii PSRM în Parlament.

Alegerile pentru funcția de bașcan sunt planificate pentru 30 aprilie. Politicienii care și-au anunțat intenția de a candida sunt Grigorii Uzun, Nicolai Dudoglo, Serghei Cimpoeș, Serghei Cernev, precum și foștii bașcani Mihail Formuzal și Dmitri Croitor.

Comitetul Executiv al PSRM reinterează că, partidul a decis să acorde susținere politică candidatului independent Grigore Uzun la funcția de Bașcan al UTA Gagauzia. Iar în condițiile în care, socialistul Vasile Bolea a anunțat că îl susține pe Victor Petrov, conducerea PSRM îi solicită să respecte hotărîrea colegilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: