„Nu vă pot spune acum, nu cunosc, o să revin”. Ce (nu) spune șeful APP despre solicitarea Ucrainei privind cele 6 avioane MiG
Full Article 2 minutes read

„Nu vă pot spune acum, nu cunosc, o să revin”. Ce (nu) spune șeful APP despre solicitarea Ucrainei privind cele 6 avioane MiG

Directorul Agenției Proprietăți Publice (APP) Eugeniu Cozonac declară că nu a primit nicio scrisoare din partea autorităților ucrainene cu solicitarea de a vinde Ucrainei cele 6 avioane MiG-29 pe care le deține Moldova. Întrebat de jurnaliști ce va face APP dacă va recepționa un asemenea demers, Cozonac a răspuns că „vom reacționa în modul corespunzător”.

„În timpul de față nu avem informație detaliată despre această situație. Nu am primit scrisoare personal. O sa revin cu informație specifică și mai clară”, a spus Cozonac.

El a spus doar că avioanele se află la aeroportul Mărculești, iar alte detalii despre starea acestora nu poate oferi, întrucât nu este „specialist tehnic” și nici nu a primit vreun raport tehnic.

„Nu va pot spune acum de starea lor, dar o sa revenim cu informație mai detaliată mai târziu. Nu cunosc care este situația tehnică”, a fost precizarea șefului APP.

Fiind întrebat dacă alte instituții au primit o astfel de scrisoare, Cozonac, din nou, a dat din umeri.

„Chiar nu vă pot spune care este informația trimisă către alte instituții, dar din partea APP-ului eu nu am primit așa scrisoare”, este răspunsul șefului APP.

Pe 17 aprilie, presa ucraineană  a scris că autoritățile ucrainene au venit cu o astfel de solicitare către R. Moldova încă din primele zile de invazie. Autorul materialului face trimitere la o sursă care susține că Ucraina a cerut ca avioanele să fie vândute sau să le „împrumute”, însă conducerea țării ar fi fost refuzată pentru că „autoritățile de la Chișinău le-ar fi spus vecinilor că nu vreau să se certe cu Rusia din acest motiv”.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Natalia Gavrilița a refuzat să ofere un răspuns clar la această întrebare, îndemnând jurnaliștii să adreseze această întrebare Agenției Proprietăți Publice.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: